В сряда и четвъртък минималните температури ще са от около нулата до плюс 4-5 градуса. 
Сутрин само на места са възможни  краткотрайни мъгли, повече и по-продължителни в четвъртък.
Утре облачността ще бъде променлива, предимно средна  и  висока, намаляваща до незначителна. Дневните температури ще са от 10 до 15 градуса.
В Дунавската равнина все още ще духа до умерен вятър от запад.
Най-високи ще бъдат температурите в западната част на Дунавската равнина, до около 15, 16 градуса.

В четвъртък и петък вятърът ще стихне  и  мъглите ще бъдат по-трайни и на повече места, а дневните температури  в ниските части на низините - по-ниски през деня.
В петък и събота ще се появи слаб вятър от североизток и  температурите през деня в западната част на Дунавската ранина, където ще има плътна инверсионна ниска облачност, ще бъдат до около 6-8 градуса. В останалите райони те ще са от 10 до 12, най-високи  на югозапад.
Минималните температури ще останат без съществена промяна, от около 2 до 6, 7 градуса.
Ще остане почти сухо.

Поредно  атмосферно смущение ще премине през страната в началото на следващата седмица. Според сегашните сценарии на моделите, то ще бъде по-слабо изразено от това в началото на тази седмица и с появата му, запад-северозападният вятър ще разчисти мъглите и подобри видимостта в Дунавската равнина и дори, характерно за студеното полугодие при подобни процеси, ще повиши малко  дневните температури в ниските части на Дунавската равнина.

Дори при по-чувствително студено нахлуване, при доминиращата в момента над континента динамика на атмосферната циркулация, няма изгледи за съществено и по-важното, трайно понижение на температурите, а само  за краткотрайни влошавания на времето, подобни на тези вчера, при които динамиката не позвоилява дори чувствително понижение на минималните температури, въпреки наличието на студена въздушна маса във височина (температурата по този показател вчера и днес сутринта е сравнима с обичайната за  януари).

До края на месеца, след краткото прекъсване в края на тази седмица, ще доминират южни и западни потоци във височина, а в паузите между тях неколкодневни безградиентни зони, при които само ще се усилват мъглите и ниските облаци, но без застудявания във височина, които да "докарат зимата" у нас.

Този тип  атмосферна циркулация, засега няма изгледи да се промени драматично и в първите дни на декември, което означава, че поне до дните преди Никулден у нас истински зимни процеси няма да има.
Следете анализите и прогнозите ни и  в следващите дни.