Днес облачността ще бъде променлива, често значителна.
Дъжд ще превалява над планините на Южна България, като привечер валежната зона ще се съкращава от запад на изток и преди полунощ превалявания ще има около Странджа и в Бургаско.
По правило, преваляванията няма да бъдат много съществени.

В останалата, по-голяма част от страната, валежи не се очакват.
Температурите днес ще бъдат от около 16 в западните райони до 25 в крайния изток на страната, където по-хладната въздушна маса все още не е достигнала изцяло.

 През нощта преваляванията ще спират, а  в петък сутрин слаб дъжд ще превали на места около планините, в северните райони и отново - на югоизток. Количествата валеж, където изобщо има такъв, ще бъдат малки, до 2-3 литра на квадратен метър.

До вечерта слабите валежи ще спират, но ще бъде доста хладно, със значителна облачност.
Температурите утре сутрин ще са от около 4, 5 градуса по високите западни полета, където не е изключено на места да се образува слаба слана, до 12 градуса във ветровитите части на низините.
През деня стойностите ще бъдат от около 11-12 градуса по високите полета в западната част на страната до  22 в крайните източни райони.
Ще остане ветровито, с умерен и временно силен западен вятър.

В Гърция ще има повече слънце, но и там температурите вече няма да бъдат летни. От около 22 градуса по северното Егейско крайбрежие до 25, 26 в Халкидики и Пелопонес.

В събота температурите слабо ще се повишат. Минималните ще са от 6 до 13 градуса. Максималните  ще достигнат стойности от около 17 градуса по високите полета до 22, 23 в низините. Ще остане ветровито, а облачността ще бъде променлива, с малко повече слънчеви интервали от петък.

По българското Черноморие ще бъде ветровито, с температури до 23, 24 градуса.
В Гърция ще бъде слънчево или с незначителна облачност и  температури от 22 градуса на север до 24, 26 в Халкидики и южните части на Пелопонес.

В неделя вятърът ще спре, а с това ще отслабне и преносът на студени въздушни маси от северозапад. Минималните ще останат без промяна, а дневните температури ще се повишат  още малко и  ще са в интервала от 20 до 25 градуса.

Облачността в южните райони ще бъде по-често значителна, а на север и по поречието на река Дунав ще намалява до слънчево време.
В Северна Гърция облачността ще бъде значителна, а на юг ще бъде слънчево. Температурите в южната ни съседка ще са от около 22 на север до 26, 28 градуса в Атика.

От трите почивни дни по-подходящи за планински туризъм ще бъдат събота и неделя. В петък ще бъде ветровито и студено, със слаби превалявания и температури по най-високите части, близки  до нула градуса. На 1200 метра стойностите няма да превишат 6-7 градуса в планините на Западна България.
В събота и неделя облачността ще бъде променлива, вятърът ще отслабне, а температурите ще се повишат, на 1200  метра в събота до около 12, а в неделя - до 15 градуса.